Bir Burun Kırılmaya 3 Yıl Mı Verilir? 

Uçanok’u darp ederek hapis cezası alan sanıkların aileleri karara tepki gösterdi: “Bir adam öldürmeye 10 yıl veriliyor.

Bir burun kırmaya 3 yıl mı verilir?” Kararın açıklanmasının ardından sanıkların aileleri karara isyan etti.

Mahkeme arkasında toplanan sanıkların aileleri “Bir adam öldürmeye 10 yıl veriliyor. Bir burun kırılmaya 3 yıl mı verilir?

O zaman tecavüzcüleri öldürün” diye bağırdılar. Sanık Özcan Hangün’ün eşi ise “Benim kocam elini bile kaldırmadı. 4 yıl verdiler.

Uçanok’a ne ceza verecekler? Uçanok kocamı öldürüyordu. Kaç paraya satın aldılar hakimi? Feriştahı gelse korkmam.

Yargıcı ikiye ayırıp ciğerini böleceğim” diyerek tehditler savurdu.

MAHKEME KARARI


Uçanok davasında ceza yağdı Mağusa’da geçtiğimiz yıl Ali Osman Uçanok’u ciddi şekilde darp ederek vahim zarara uğratan sanık Özcan Hangün dört yıl, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık ise üçer yıl hapis cezasına mahkum edildi .

Mağusa’da 2014 yılı içerisinde çimento konusu yüzünden Ali Osman Uçanok’u ciddi şekilde darp ederek elmacık, çene ve burun kemiğini kırarak vahim bedensel zarara uğratan sanık Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından oy birliği ile hapis cezasına mahkum edildiler.

“Vahim zarar” davasından yargılanarak suçlu bulunan sanık Özcan Hangün 4 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, sanık Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık ise 3’er yıl hapis cezasına mahkum edildiler.