6 kişi 1 kişiyi dövdü

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa‘da 7 Ağustos tarihinde saat 01.30 raddelerinde meydana gelen “Vahim Zarar ve Ciddi Darp ve Adam Kaçırma” suçundan methaldar olan zanlılar tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı.

Mahan huzurda bulunan zanlılar Azim Achilov , Nizam Abdiyev , Serdar Rozibeyov, Alişer Kurbanov , Vefa Jurayev ve Dilem Açilov’un 7 Ağustos 2016 tarihinde saat 01.30 raddelerinde Lefkoşa 'da Can sokak içerisinde kendilerine küfür ettiği ve zanlı Nizam Abdiyev’in eşine asıldığı gerekçeleri ile yine Lefkoşa 'da sakin Töre Tekayev 'in vücudunun muhtelif yerlerine gelişi güzel elleri ve ayakları ile vurmak sureti ile adı edileni ciddi surette darp edip yine adı edilenin çenesinin , burnunun , sağ elmacık kemiğinin ve sağ temporal( şakak ) kemiğinin kırılmasına sebebiyet verip vahim bedensel zarara uğramasına sebeb olduklarını söyledi.


Polis olayın akabinde Tekayev henüz tespit edilemeyen bir kişi ve araç tarafından Gönyeli’de Özgülen kebap önüne rızası olmadan götürülerek bırakıldığını söyledi. Polis memuru Mustafa Mahan mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini zanlı Azim Achilov’un polise yardımcı olarak itiraf içerikli bir gönüllü ifade verip polisin yürütmekte olduğu soruşturmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Polis müştekinin sağlık durumunun ciddiyetini korumakla birlikte yetkili doktorlardan hayati tehlikesi olduğu bilgisi alındığını söyledi. Polis soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.


Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.