37 Yaşında Hayatını Kaybetti

Kalbi vücudunun sağ tarafında yer aldığı için doktorların ‘mucize bebek’ olarak tanımladığı Dilek Ercan, 37 yaşında hayatını kaybetti.

Dilek Güneri ve Şefik Ercan çiftinin küçük kızları Demet Ercan 37 yıl önce dünyaya geldi. Kalbi ile vücudunun sol tarafında bulunması gereken bazı organlar 
sağ tarafında yer alıyordu. Doktorlar tarafından ‘mucize bebek’ olarak adlandırılan Ercan, 1992 yılına kadar Amerika’da iki kez açık kalp ameliyatı geçirdi. Peşini bırakmayan hastalığa karşı hayata sıkı sıkı tutunan Demet Ercan, Bilgi Üniversitesi’nde İşletme okudu. Mezun olduktan sonra eğitimine Amerika’da devam eden Ercan, Türkiye’de pazarlama müdürü olarak çalışıyordu. 

‘HAYATA MEYDAN OKURDU’

Ercan, 3 gün önce nefes darlığı şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede duran kalbi tekrar çalıştırıldıysa da yoğun bakım ünitesinde hayata 3 saat tutunabildi ve hayatını kaybetti. Arkadaşları, “Demet tıp literatürüne girmiş biri. 30 yaşını gören yokmuş bu hastalıkta. O çok çılgındı. Hayat doluydu. Çok çalışkandı. Hastalığından söz ettirmezdi. Ona bu yüzden ayrıcalık tanınmasını da istemezdi. Hepimizden daha sağlıklı davranırdı. Kendine ve yaşamına dikkat ederdi. Hayata meydan okurdu” dediler.