DAÜ Bir-Sen DAÜ Sabancı Yurdu girişinden başlayarak yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüş çarşamba günü Başbakanlık önünde sona erecek. (08.00)

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne 19 Mayıs Koleji'ni ziyaret edecek. (08.30)

2014-2015 Adli Yılı’nın açılışı nedeniyle Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katılacak. (10.00)


KTOEÖS, sendika lokalinde, “Yeni Eğitim Yılının Sorunlarla Başlaması Rastlantı Değildir”   başlıklı basın toplantısı gerçekleştirecek. (10.00)

Cyprus Airport Services’in (CAS) Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndan (KTHY) aktarılan 64 personeli, Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi yapacak.(10.00-11.00)

Araç Kayıt Dairesi’nde KTAMS ve KAMU-İŞ tarafından tam günlük grev uygulanacak. Sendikalar, daire önünde basın açıklaması yapacak. (11.00)

TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun temasları:

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu Ercan Havalimanı'na gelecek ve resmi törenle karşılanacak.(10.30) 

TC Başbakanı Davutoğlu, Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret edecek. (10.50)

TC Başbakanı Davutoğlu, Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret edecek. (11.10)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul edecek. (11.30)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu onuruna öğle yemeği verecek. (12.15)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve TC Başbakanı  Ahmet Davutoğlu
Ortak Basın Açıklaması yapacak. (13.45)

TC Başbakanı Davutoğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret edecek. (14.45)

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret edecek. (15.30)

Başbakanlık’ta Türkiye ve KKTC heyetleri arasında görüşme gerçekleştirilecek. Görüşmeye TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da katılacak. (16.00)

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı (KTBK) ziyaret edecek. (17.30)

Türkiye Başbakanı Davutoğlu Boğaz Şehitliğini ziyaret ederek çelenk koyacak, Şehitlik Şeref Defteri'ni imzalayacak. (18.15)

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun onuruna Golden Tulip Otel'de vereceği akşam yemeğine katılacak. (19.15)

TC Başbakanı Davutoğlu, KKTC’den ayrılacak. (21.00)

Dayanışma Evi, Avrupa Komisyonu ve Europa Nostra tarafından layık görüldüğü Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülü için ödül töreni düzenleyecek. Dayanışma Evi’nde düzenlenecek etkinliğe Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da katılacak. (19.00-21.00)

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide ile akşam yemeği yiyecek. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in ev sahipliği yapacağı yemek, Özel Temsilci’nin ara bölge bulunan resmi ikametgahında gerçekleştirilecek. Yemek sonrasında basın açıklaması yapılmayacağı için bölgeye basın mensupları alınmayacak. (21.00)

                                                                   **************