ELEKTRİĞE ZAM YAPMANIN NEDEN GEREKTİĞİ ANLAŞILDI 

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Son günlerde sıkça dile getirilmeye başlanan ve enson CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat tarafından da değinilen Elektriğe 6 kuruş zam yapılmazsa elektrik kurumu batacak konusunun sebebi anlaşılmaya başlandı. Kıbrıs Manşet istihbarat servisine ulaşan bilgilere göre elektrik zammının gereği belli oldu. Zammın gerekçesi akaryakıt fiyatlarıyla alakalı değil.

PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE !!! ZAMMIN GEREKÇESİ MERCEDES Mİ ???

Kıbrıs Manşete konuşan güvenilir kaynaklar dünya borsalarında petrol fiyatlarının düşüşte olduğunu , dövizdeki artışa rağmen petroldeki düşüşten dolayı Kıb-Tek'e alınan akaryakıtın TL bazında artış göstermediğini dolayısıyla zammın petrol kaynaklı olmadığını söylediler. Kıbrıs Manşete yapılan ihbarın devamında elektriğe yapılan zammın esas gerekçesinin batmak üzere olduğu söylenen Kuruma 1 adet salon , 1 adet de arazi tipi makam aracı alınmak istenmesi ve bu araçlar için yurtdışından da gelecek olan misafirler öne sürülerek oldukça lüks marka ve modellerden seçilmek istenmesi olduğu belirtiliyor. Kurumun batmak üzere olması halinde ve bu zammın kaçınılmaz olması halinde kuruma 2 tane birden lüks makam arabası alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten kaynaklar bunun israf olduğunu ve bedelinin halka ödettirilmesinin insafsızlık olduğunu da söyledikleri açıklamalarında bu karardan biran önce geri adım atılarak araçları almaktan vazgeçilmesini talep ettiler. 
Kıbrıs Manşete bilgi veren güvenilir kaynaklar , halkın tepki koyması halinde bu kararın belki geri alınabileceği , henüz arabalar alınmadan tepki koyulması halinde belki araçların alımından vazgeçilebileceği belirtiliyor. Sizler de elektriğe zam yapılmasına karşıysanız haberi paylaşarak kamuoyu oluşturmaya lütfen katkı sağlayınız.