Bu Hükümet 2016 Yılı Bütçesini Oluşturamaz

 Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “ Kıbrıs Türk Halkı’nın refahının istenen seviyeye gelebilmesi ve kurulan Devlet’in yücelebilmesi için yıllık kalkınma hızının mutlaka % 5’in üzerinde olması gerektiğini”” vurguladı.

Tatar, “ Devlet Planlama Örgütü’nün hazırladığı orta vadeli kalkınma programında öngörülen %3’lük kalkınma hızının düşük olduğunu, Anavatan Türkiye ile yapılacak ivedi görüşmeler, imzalanması gereken Ekonomik İşbirliği Protokolü , hükümetin ortaya koyacağı güven verici çalışmalar ve alacağı kararlarla kalkınma hızının %5 seviyesinin üzerine çıkarılebileceğini” kaydetti.

Ersin Tatar, “ hükümetin şu ana kadar yaptıklarının halka ve ilgili kesimlere güven ve umut vermekten uzak olduğuna” dikkati çekti.

Tatar, açıklamasına devamla şunları belirtti;

“ Hükümet de kalkınma hızı en az % 5 olmalıdır diyor ama icraatta henüz bir şey yaptığı yok.

Tüm kesimler bir beklenti içinde ama hükümet onlardan kopuk, günlük yapması gerekenleri yaparken bile tutuk yoluna devam etmeye çalışıyor.

CTP-UBP Hükümet' nin 2016 yılı bütçe çalışmaları son aşamaya gelirken Anavatan Türkiye ile imzalanması gereken 2016-18 Ekonomik İşbirliği Protokolü bile henüz tartışılmaya başlanmamıştır,

Henüz , Anavatan Türkiye tarafından 2016 bütçesine yapılacak katkı, hangi yatırımlara ne kadar destek verileceği netleşmemiştir

Hükümet, 2013-15 Ekonomik Protokolü sonlanırken yapmadığı, ertelediği reformları 2016-18 Programına koyma ciddiyetini göstermesi gerekirken bundan kaçınmaktadır.

Bir ülke ekonomisinin kalkınması için yatrımcıya , sermayeye mutlaka ihtiyaç vardır.