Başı Büyük Belada
16 yaşından küçük kız arkadaşı ile cinsel ilişkiye giren 20 yaşındaki genç, ömür boyu hapis cezası öngören cinsel tecavüz suçundan tutuklandı

Kendisinden 6 yaş küçük 14 yaşındaki kız arkadaşı ile cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen Mehmet Terkan polis tarafından gözaltına alınarak hakkında cinsel tecavüz ve çocuklara karşı cinsel istismar suçlarından dolayı soruşturma başlatıldı.Haspolat bölgesinde meydana gelen olayın ortaya çıkması üzerine önceki gün gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

AYLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI
Tutuklama talebi ile gerçekleştirilen duruşmada zanlının Temmuz-Ağustos 2014 tarihlerinde 14 yaşındaki kız arkadaşı ile rızası ile cinsel ilişkiye girdiği belirtildi. Zanlının üç kez kız arkadaşı ile ilişkiye girerek cinsel tecavüz ve çocuklara karşı cinsel istismar suçlarını işlediğini ve gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, genç kızın doktor kontrolünden geçirildiğini ve yeniden adli uzmana götürüleceğini belirterek 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

MÜEBBETE KADAR YOLU VAR
KKTC’de son olarak değiştirilerek yürürlüğe giren ceza yasasına göre, 16 yaşından küçük kız veya erkek ile rızası olması halinde bile cinsel ilişkiye giren kişi büyük bir suç işlemiş oluyor. Cinsel tecavüz suçu sayılan bu suçları işleyenlere ömür boyu hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Star Kıbrıs