NİJERYA'DA İLKOKUL VE ORTAOKULLAR BİR AY GEÇ AÇILACAK

Nijerya hükümeti, ülkede beş kişinin ölümüne neden olan Ebola'nın yayılmasını önlemek amacıyla ilkokul ve ortaokulların tatilini bir ay daha uzattı.

Eğitim Bakanı İbrahim Şekarau, ülke çapında eğitimcilerle yaptığı toplantının ardından, hem özel hem devlet olmak üzere tüm ilkokul ve ortaokulların 13 Ekim'e kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Nijerya'da şu anda yaz tatilinde olan okulların eylül ayının başında açılması planlanıyordu.

Şekarau, okulların açılmasıyla ilgili kararlarının "çocukların güvenliğini ve sağlığını temin etmek için alınan bir önlem" şeklinde değerlendirdi. Eğitim Bakanı, her okulun Ebola vakalarını nasıl ele alacakları konusunda ilgili yetkililerle işbirliği içinde çalışacağını sözlerine ekledi ve yine önlem olarak yaz okullarına son verilmesi talimatı verdi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 20 Ağustos'a kadar Batı Afrika'daki Ebola salgınında ölenlerin sayısı bin 427'ye yükseldi ve bu bölgedeki ülkelerde 2 bin 615 Ebola vakası tespit edildi. Bu tarihe kadar Ebola salgınında Liberya'da 624, Gine'de 406, Sierra Leone'de 392 ve Nijerya'da 5 kişi hayatını kaybetti.