Göçmenlik Danışmanlığı Yapan Muhasebeci Aysel Engülzekli İçin Hapis Cezası Kararı
Muhasebeci Aysel Engülzekli'nin yetkisi dahilinde olmadığı halde göçmenlik danışmanlığı yaptığı tespit edildi.
Learnskills
Kuzey Londra'daki Enfield'te yaşayan 55 yaşındaki Engülzekli, 13 Mayıs Cuma günü Londra Ceza Mahkemesi'nde görülen davada yetkisi dahilinde bulunmadığı halde göçmenlik tavsiyeleri verdiği gerekçesiyle yapılan suçlamaların kabul ederek, 8 ay hapis cezalarına mahkum oldu.

Engülzekli'nin cezasının 2 yıl ertelendiğini belirten yetkililer, 55 yaşındaki muhasebecinin ayrıca 500 Sterlin tazminat, 1000 Sterlin masraf ve 100 Sterlin mağdur tazminatı (victim surcharge) ödemek zorunda kaldığını açıkladı.

Engülzekli'nin çalışmalarını sürdürdüğü Enfield'teki Hertford Road üzerinde bulunan ADA Associates'te müşterilerine göçmenlik konusunda tavsiyeler verdiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yargıç Lithman: "Ben bu suçların çok ciddi olduğunu düşünüyorum. Çünkü göçmenler sık sık kendilerini savunmasız bırakan durumlarda bulurlar. Bu suç nedeniyle başvuru sahibinin doğru tavsiyeleri alması engellendi ve sonuç olarak onun başvurusu reddedildi. Bu durum yetkisiz kişilerin göçmenlik
danışmanlığı yapması durumunda neler olabileceğini göstermiştir."

Kararla ilgili konuşan Göçmenlik Hizmetleri Komisyon Üyesi Ian Leigh: "Yasadışı bir şekilde gerçekleştirilen göçmenlik danışmanlığı ciddi bir suçtur ve bu şekilde cezalandırılır, çünkü yasadışı önemsiz göçmenlik tavsiyeleri insanların hayatlarını mahveder."

Kaynak: Londrali