LİBYA BAŞMÜFTÜSÜ GARYANİ:  "İKTİDARDA BULUNMANIN ASGARİ ŞARTLARINI DAHİ YERİNE GETİREMEYEN ZEYDAN HÜKÜMETİ GÖREV BAŞINDA KALMA HAKKINI YİTİRDİ"

 Libya Başmüftüsü Şeyh Sadık el-Garyani, Ali Zeydan hükümetinin görev başında kalma hakkını yitirdiğini savundu.

Garyani yaptığı yazılı açıklamada, "Milli Genel Kongre (MGK) bir an önce hükümeti görevden almalıdır. MGK'nın hükümetin yetersizliğini görmezden gelerek ülke felakete sürükleninceye kadar Zeydan'ı iktidarda tutmaya hakkı yok. MGK, Libya'nın güvenliğini sağlamak ve kaynaklarını koruma altına almak adına vakit kaybetmeksizin harekete geçmelidir" ifadesini kullandı.

Zeydan hükümetinin iktidarda kalabilmek adına bazı gruplarla yakın temas içerisinde olduğu öne sürülen açıklamada, "En temel görevi olan güvenliği temin edemeyen hükümet, bu göreve geldikten sonra ülkede suç oranı arttı. Libya'nın kaynakları bir aydır gaspediliyor. Hükümette yer alan tüm isimler yaşananlardan sorumlu" denildi.

Devrik lider Muammer Kaddafi'nin, 20 Ekim 2011'de öldürülmesinden sonra Libya'da hala yönetim ve güvenlik konularında istikrarsızlık yaşanıyor. Öte yandan, istikrarsızlıktan kaynaklanan elektrik ve su hizmetlerinin aksaması nedeniyle ülke protestolara sahne oluyor.