Genç anne doğuma giderken böyle bir sürpriz yaşamayı hiç beklemiyordu

Avustralya'nın Perth şehrinde yaşayan Breanna Sykes, doğuma giderken, bir rekor kıracağını muhtemelen tahmin etmiyordu. Ancak dünyaya getirdiği 5 kilo 896 gramlık bebek bugüne kadar ülkesinde doğmuş en iri bebeklerden biri.

Joondalup Sağlık Merkezi'nde doğum yapan Sykes, yaşadıklarını Avustralya'nın yerel kanallarından birine anlattı. Genç kadın, doğumdan sonra uyanıp Ziad adı verilen yaklaşık 6 kiloluk bebeğini kucağına aldığında "şoke olduğunu" ifade etti.

Sykes, doğum sırasında hastanedeki büyün doktorların başına üşüştüğünü ifade ederek, "Doktorlardan biri bana, Ziad'ın 15 yıllık kariyerinde gördüğü en büyük bebek olduğunu söyledi" dedi.

Avustralya'da bebekler genellikle 2.5-3 kilo aralığında doğuyor. Bir bebeğin Ziad ağırlığına gelebilmesi için yaklaşık 3 aylık olması gerekiyor.

Bununla birlikte Sykes, bebeğine tüm testlerin yapıldığını, herhangi bir hastalık teşhis edilmediğini de söyledi. Genç anne, doktorların kendisine bu durumun bebeğin genlerinden kaynaklandığını söylediğini belirtti.

Yanındaki bebek Ziad'dan sadece 2 dakika sonra doğmuş ve ağırlığı 2 kilo 800 gram civarında.

Aslında normal doğum yapmak istediğini de ifade eden genç kadın, "Ancak doktorlar Ziad'ın 4 kilodan ağır doğacağını tahmin ediyorlardı. O nedenle sezaryen olmam gerektiği yönünde ısrar ettiler. Aksi takdirde leğen kemiğimin kırılabileceğini ifade ettiler" diye konuştu.