Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği yetkilileri ile Güzelyurt bölgesinin sorunlarını ele aldı.

Bakanlıkta yer alan görüşmede konuşan Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı Ulus Ese, Güzelyurt bölgesinde en önemli sorunun siyasi belirsizlik olduğunu, yaşanan göç nedeniyle nüfusun azaldığını, bununla birlikte çarşıda insanların azaldığını kaydetti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, hükümet göç kaybının önlenmesi için çalışma yapması gerektiğini belirten Ese, gençlerin iskan ve istihdamlarının Güzelyurt’ta yapılmasıyla bölgedeki göçün engellenebileceğini söyledi. Ese, Güzelyurt merkezde yaşayan gençlere kırsal kesim arsası dağıtılması gerektiğini de ifade etti.

Bölgede bulunan üniversitelerden ekonomik anlamda yarar sağlanamadığını, bunun yanında resen verginin de sıkıntılara yol açtığını belirten Ese, bunun işletmecilerde moral bozukluğuna yol açtığını ve üretimin düşmesine neden olduğunu savundu.

TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Güzelyurt verilmeyecektir” sözünün söylemde kalmaması gerektiğini de belirten Ese, Güzelyurt bölgesinin zirai bir bölge olması nedeniyle Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nı yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

AMCAOĞLU

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, hükümet olarak Güzelyurt bölgesinin hassasiyetini dikkate alarak çalışmalar yaptıklarını ve Güzelyurt’un çok daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi.

Amcaoğlu, TC Başbakan’ı Erdoğan’ın KKTC ziyaretinde vurgulamış olduğu mesajların oldukça önemli olduğunu, Erdoğan’ın tarım ve hayvancılığa daha çok önem verilmesi gerektiğini söylediğini belirtti.

Bakan Amcaoğlu, KKTC’nin su ihtiyacını gideren, verimli toprakları olan Güzelyurt’un özel bir bölge olduğunu, TC’den gelecek suyun özellikle bu bölgede kullanılacağını ifade etti.

Amcaoğlu, Güzelyurt’un vazgeçilmez olduğunu, Güzelyurtluların huzur içerisinde olması gerektiğini de kaydetti.