YERLİ KABİLE

Evet kabine değil KABİLE. Gelen gideni aratır bile dedirtmiyorlar bize. Çünkü gidenler gelenler hep aynılar. Hep aynı düzen, aynı yüzler , aynı zihniyetler. Kezza aynı sistem ve halk yine bakakalmış durumda.

Dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar diyen , Sayın Başbakan Sucuoğlu'nun dışarıdaki yangından haberi yok sanırım. İnşallah nisap sorunu yaşamayız dilek ve dular ile yola revan olmuş. Diğer üyeler de aynı makam ve heyecanla yollarına devam etme çalışmalarını hunharca kafalarında, tasarlamaya çoktan, başlamışlar bile. Cumhurbaşkanı gönül rahatlığı ile yine yollara düşmüş durumda. Şu sıralar İstanbul da ağırlanıyor. Toplu sünnet törenlerinde boy gösteriyor. Ne de olsa askerleri nöbette bekliyor .

Daha önce de söylediğim gibi, bazı durumlarda katil, zanlı, suçlu her zaman kendince tek taraflı eylemlerini yapmaz. Ona fırsatı veren ve icraatlarını yapmasını sağlayan, şans tanıyan çoğu zaman karşısındaki olur. Yani biz halkın bile isteye bazı taşları kendi ellerimiz ile yerlerine koyanlarız. Sonra şikayet ederek giden bu düzeni kabul etmiyoruz .

KABİLE açıklaması yapılırken en çok dikkatimi çeken şu oldu Sayın bakan koltuğuna geri döndü. Görevleri koltuğa geri dönmektir. Dürüstler de aslında amaçlarını dümdüz söylüyorlar.

Ülkedeki ekonominin artık çatlamak değil de yerle bir olduğunu göremeyecek kadar kör ve de bencilik durumunu aşmış olanların, nasıl bir ülke yönetimine gireceklerini tartışmamız anlamsız geliyor. Hiç kimse ülke için halk için koşmuyor bunu anlamak bu kadar zor mu?

Sadece ekonomi olarak değil hiç bir tutulur yanı kalmamış sağlık , eğitim ve de sosyal haklarımızın yok oluşunu seyir etmek vede buna daha çok vesile olmalarını sağlamak bizleri endişeye sürüklemiyor mu? Eletirik faturasını elimize alınca mı hükümet aklımıza geliyor. Market fiyatlarının değişimini görünce mi nasıl yöetildiğimiz anlıyoruz. Ekmek 4 lira olunca mı "hay sizin gibilere " demek o zaman mı aklımıza geliyor.

Zamlar ardıardınca sıralarınca mı ellerimize pankart, boş tencere alarak bakanlık önünde gitmek çare oluyor. Biz yapıyoruz bunları. Halk olarak hem ağlarım hem giderimi huy edinmedik mi?

Erken seçim tarihimiz ortada. Neden bu kadar zahmete giriliyor ki. Yıllardır mekanın sahipleri değişmedi değişmeyecek. Yolunuzda devam edin işte . Halk boynunun altına girmiş zaten. Her şeyi kabul etmiş teslim olmuş durumda. Bakmayın sizi halkın arada isyan ettiğine onlar ani tepkiler. Tüm halk süre gelen bu dayatma ve sistemsizliğe alışmış durumda. Yılanın gelişini görüyoruz sokmasını mı bekliyoruz mantığı yok artık yılan orada daha önce sokmuş yine sokabilir rahatsız diyen bir topluma çare bulmak ne yazık ki mümkün değildir..

ÜLKEYİ kaybettik... Başınız Sağolsun....

KARAKUŞ