Ülkemize elektrik sağlayan ve devlete ait ilk elektrik santrali olan Teknecik Santrali'nin zehir yaymaya devam ettiği görüldü.

Teknecik santral bölgesine yakın olan Arapköy civarında oturan vatandaşların ihbarıyla bölgeye giden Star Kıbrıs ekibi Teknecik santralinin bacasından sarı zehirli gazlar çıktığını tespit etti. Çevreye yayılan gaz kokularının, insanın genzini yaktığını kaydeden vatandaşlar, bölge halkının sağlık endişesi taşıdığını vurguladı.

 

AKSA FİLTRE TAKTI


Bölge sakinleri Kalecik’te bulunan AKSA Elektrik santraline filtre takılmasıyla o bölge insanlarının zehirli gazlardan etkilenmesi önlendiğini ancak devlete bağlı Teknecik elektrik santralinde bir eski dizel santrala bacası ile diğer dört adet termik santral bacalarından çıkan zehirli gazlarınEsentepe’den Arapköy’e kadar etkili olarak,insan ve canlı yaşamını tehlikeye sokmaya devam ettiğini söyledi.Yetkili makamlara çağrıda bulunan vatandaşlar, bir an önce bu santrallerin bacalarına da filtre takılarak zehirli gazların salınımına engel olmalarını istedi.