ANDONİADU HERKESE SALDIRDI... SİLİKİOTİS’E “HİPER BAKAN” DEDİ

Hristofyas hükümetinde yapılan kısmi kabine değişikliği sonucu iki yeni bakan dün düzenlenen törenle yemin etti. Yeni kabinede İçişleri Bakanı olan Eleni Mavru ile Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis yemin ederek göreve başlarken, Maliye Bakanlığına atanan Vasos Şiarlis cuma günü görevi devralacak.

Politis gazetesi “İki Tören Bir Komedi” başlıklı haberinde, Başkanlık Sarayı’nda dün düzenlenen yemin töreninde eski Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Andoniadu’nun, Başkan Dimitris Hristofyas’a görevinden istifa etmediğini bir kez daha yinelediğini ve bunun bu şekilde kaydedilmesinde ısrar ettiğini yazdı.

Hristofyas ise bunun üzerine, eski Maliye Bakanı Kikis Kazamias ile eski Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksula Andoniadu’ya teşekkür ederek, “tahrik eden açıklamalardan kaçınılması gerektiğini” söylemekle yetindi.

Başkanlıkta konunun başka yerlere çekilmesi gibi bir niyetin olmadığını kaydeden gazete, Hristofyas’ın bu noktada Andoniadu’nun “istifa etmediği” yönündeki söyleminin gerçeği yansıtmadığını belirttiğini ve eski bakana “hizmetlerden ötürü teşekkür ettiğini” yazdı.

Habere göre Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu da, hükümetin bu konuyu kapattığını yineledi.

Gazete, “yaptığı konuşmalarla başta Hristofyas ve Silikiotis olmak üzere herkese saldıran” Andoniadu’nun, törene Hristofyas’ı kızdıran, içerisinde kimseye güvenmediği gerekçesiyle sakladığı doğalgaz belgelerinin bulunduğu çantayı da getirdiğini ve “artık Praksula’nın çantası boş” dediğini yazdı.

Haberde, Andoniadu’nun Silikiotis için “hiper bakan” ifadesini de kullandığı, ancak Silikiotis’in bu kışkırtıcı açıklamalar karşısında soğukkanlılığını koruyarak hiçbir yanıt vermediği ifade edildi.

Gazete, “Rahatlama Töreni” başlığıyla aktardığı yemin töreniyle ilgili bir diğer haberinde de, Hristofyas’ın “neredeyse rahatlamış bir şekilde” kabinedeki değişiklikle birlikte hükümete, görev süresinin bitimine kadar ve çalışmalarını da aynı kararlılıkla kesintisiz devam ettirmesi için gerekli olan ivmenin kazandırıldığını söylediğini yazdı.

Haberde ayrıca, muhalefet partilerinin, Andoniadu’nun gerçekten istifa edip etmediği konusunun netleştirilmemesiyle ilgili hükümeti topa tuttukları da kaydedildi.

ANASTASİADİS: “KAZAMİAS’IN İSTİFASI BÜYÜK KAYIP”

Gazete, bir diğer haberinde de, istifa eden Maliye Bakanı Kikis Kazamias’ın dün DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis’e veda ziyaretinde bulunduğunu bildirdi.

Habere göre Anastasiadis, Kazamias’ın istifasının memleket için “büyük kayıp” olduğunu kaydederken, eski bakana hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Anastasiadis, yeni Maliye Bakanı Vasos Şiarlis’i ağır bir görevin beklediğini de belirtti.

Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:

Alithia gazetesi: “Sorularla Yeni Kabine... Bağlılıktaki Gölgeler Uçtu Gitti”

Haravgi gazetesi: “Hristofyas İki Bakanın dünkü Yemin Töreninde Ortak Çalışıyoruz Mesajı Verdi”

Simerini gazetesi: “Praksula’nın Çantası Boşaldı”

Fileleftheros gazetesi: “Praksula’dan Elektroşok”