MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ndeki Mavi Bar’da sahneye çıkan Türk pop müziği şarkıcısı Gökçe Saadet Yıldır, köpeğinin, konulduğu Türk Hava Yolları (THY) uçağının kargosunda donarak öldüğünü iddia etti. Yıldır, THY hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağını belirtti.

 

İstanbul’dan Bodrum’a gönderilmek üzere, 27 Nisan Cumartesi günü THY görevlilerine teslim edilen şarkıcı Gökçe Saadet Yıldır’ın terrier cinsi 4 aylık, ’Şasa’ adlı köpeği, aynı akşam kendisine ölü olarak teslim edildi.


Kucağında ölü köpeğiyle veteriner Deniz Günaydın’a giden Yıldır herhangi bir travma olmadığını, vücut ısısının dış ortam ısısına göre düşmesi sonucu, solunum ve dolaşım felcine bağlı olarak öldüğünün tespit edildiğini belirten rapor aldı.


Olayı sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Yıldır, "Minik köpeğimi kargo bölümüne koymuşlar. Soğuktan ölmüş. Ağırlığı bir kilo bile değildi. O nedenle kabinde taşınabilirdi. THY hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.


 

’6 KİLOYU GEÇERSE KARGO BÖLÜMÜNE’

THY’nin evcil hayvan taşıma prosedüründe, ’Kabinde taşınacak evcil hayvanların, kafesleriyle birlikte tartıldıklarında ağırlıklarının 6 kilogramı geçmemesi gerekir. Kafes ve evcil hayvanın toplam ağırlığı 6 kilogramı geçerse kargo kompartımanında taşınır’ ifadesi yer alıyor.