Rum Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu’nun, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi ile Rum Genetik ve Nöroloji Enstitüsü arasındaki, “kayıpların kimliklerinin tespit edilmesi programına ilişkin anlaşmazlığa” köprü kurmak amacıyla, istişarelerde bulunduğu belirtildi.

Politis gazetesi, aldığı bilgilere dayanarak, Rum Genetik Enstitüsü’nün, tartışma konusu olan sözleşmeye ilişkin olarak, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’ne geçtiğimiz gün Yakovu aracılığıyla gönderdiği ve de nihai düşüncelerini aktardığı mektubun, Rum komiserin yeni tur görüşmelere başlamasına ilişkin yolu açtığını yazdı.

Habere göre, Başkanlık Komiseri Yakovu, yeni sözleşmenin içeriği konusunda uzlaşmaya varılması için ilk önce Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi, daha sonra ise Genetik Enstitüsü’yle görüştü.

Yakovu’nun bugün de görüşmelere devam edeceği belirtildi.

Gazete, ayrıca kayıpların kimliklerinin belirlenmesine ilişkin olarak UNDP’nin çıktığı ihaleye yurt dışından ilgi gösterildiğini yazdı.

Gazete, yine elde ettiği bilgilere dayanarak yurt dışındaki beş enstitünün, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesi’nin koşullarıyla programı üstlenme konusunu kabul ettiklerini göstererek, ihaleye ilgi gösterdiklerini belirtti.