METEOROLOJİ PERŞEMBE İÇİN “SEL VE TAŞKIN” UYARISI YAPTI

Meteoroloji Dairesi, çarşamba ve perşembe günleri Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı hava kütlesi nedeniyle özellikle perşembe günü kuvvetli yağmur beklendiğini bildirerek sel, su baskını ve ulaşımdaki aksamalara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nce yayımlanan “meteorolojik uyarı”ya göre, üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesine bağlı olarak halen devam eden yağışlara ek olarak bölge, çarşamba ve perşembe günleri Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Uyarıda, “Bu nedenle özellikle perşembe günü kuvvetli yağışın neden olabileceği olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

CUMADAN İTİBAREN YAĞMUR YOK

Meteoroloji Dairesi’nin 9-15 Ekim dönemine dair hava tahmin raporuna göre ise, serin ve nemli hava kütlesi sürecek. Buna göre, yarın öğle saatleri yer yer hafif sağanak yağmurlu; çarşamba çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu; perşembe günü de parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek.

Cuma gününden itibaren hafta sonu yağmur yok.

Yağışla birlikte hava sıcaklığı da düşecek ve en yüksek sıcaklık iç kesimlerde 27-30, sahillerde 24-27 derece dolaylarında olacak.

Yağmurlu günlerde yer yer kuvvetli fırtına da bekleniyor.