Rum İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu (OEV) Genel Müdürü Mihalis Pilikos, Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve İsrail gibi ülkelerden yatırımcıların, yüksek teknoloji alanında Güney Kıbrıs’a yatırım yapmaya ilgi duyduğunu belirtti.

Haravgi gazetesine göre dünkü bir basın toplantısında konuşan Pilikos, alınan kararların siyasi olmadığını, müteşebbis kararları olduğunu kaydetti.

Hermes Airport ile Çinli bir şirketin Larnaka eski Havaalanı’na büyük bir yatırım yapmayı planladığına dair çıkan haberleri de yorumlayan Pilikos, konu hakkında bilgi vermekten kaçınarak “uluslararası girişimlerin, gizliliği temel şart koştuğunu” ifade etti.

LARNAKA’YA BÜYÜK YATIRIM

Öte yandan Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luruciatis, Larnaka eski Havaalanı’na yatırım yapmaya ilgi gösteren Çinli yatırımcılarla görüştüğünü ifade etti.

Habere göre Luruciatis, yaklaşık 1 milyar Euro’luk yatırım temelinde, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan girişimcilerin ziyaret edeceği, 500 bin metrekare yüzölçümlü bir fuar alanının oluşturulmasına ilgi gösterildiğini söyledi.