Ukrayna Meclis Başkanı Valodymyr Lytvyn’in, Güney Kıbrıs’ta bir dizi temas gerçekleştirmekte olduğu bildirildi.

Ukrayna Meclis Başkanı Valodymyr Lytvyn’in, Güney Kıbrıs’ta bir dizi temas gerçekleştirmekte olduğu bildirildi. Fileleftheros gazetesi, Lytvyn’in temasları çerçevesinde dün Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ve Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ile görüştüğünü yazdı.

Habere göre Lytvyn, Hristofyas ile görüşmesinden önce, Başkanlık Sarayı’nın avlusunda bulunan Başpiskopos Makarios’un büstüne çelenk bıraktı. Lytvyn’in, Hristofyas ve Markulli ile yaptığı görüşmelerde, Ukrayna ile Güney Kıbrıs arasındaki sıkı dostluk bağları ve dayanışmanın teyit edildiğini ve bu bağların nasıl daha fazla güçlendirilebileceğinin tartışıldığını yazan gazete, Lytvyn’in Ukrayna’nın AB’ye üyelik sürecini de gündeme getirerek, bu konuda Hristofyas ve Markulli’den görüş aldığını kaydetti.

Habere göre Lytvyn, bugün de Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile görüşecek. Öte yandan Haravgi gazetesi de ilgili haberinde, Lytvyn’in Markulli ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’nın Kıbrıs sorununun çözümünü desteklediğini söylediğini yazdı.