Avrupa Komisyonu’nun, dondurulmuş olan Türkiye’nin AB müzakere “Enerji” başlığının gelecekte açılması konusunda yatırım yapma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “Enerji” Başlığının Açılmasına İlişkin İpotek- Füle’nin, Lefkoşa’nın Bloke Ettiği Türk Başlıklarının İlerlemesi için Yeni Oyunu” başlıklı haberinde Avrupa Komisyonu’nun, Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle aracılığıyla, gelecek Haziran ayında Stuttgart’da, “Enerji Pozitif Gündem’”i tanıtmaya hazırlandığını yazdı.

“Enerji Pozitif Gündem’”in AB ile Türkiye arasındaki enerji siyaseti alanındaki işbirliğini geliştirmesini hedeflediğini yazan gazete, bunun tanıtımında, Füle, ilgili AB komiseri Günter Etinger, Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Türkiye Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın yer almasının da beklendiğini belirtti.

Avrupa Komisyonu’nun bu niyetlerinin, Stefanu Füle’nin kendisi tarafından, yemek çerçevesinde Türk işadamlarına ifşa edildiğini belirten gazete aldığı bilgilere dayanarak “Enerji Pozitif Gündem’”in, Güney Kıbrıs tarafından tek taraflı olarak bloke edilen aynı ismi (enerji) taşıyan başlığın  yeniden açılmasının ileriye götürülmesinde baskı öncülüğünü teşkil edeceğini de yazdı.

Gazete ayrıca Füle’nin bugün İstanbul’da Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte “pozitif gündemin” startını vereceğini de anımsattı.