Avrupa Parlamentosu’nda AKEL’i temsil eden Takis Hacigeorgiu Strazburg’ta düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komitesi’nde Türkiye’yi “Avrupa toprağında halen işgal ordusu bulundurmakla” suçladı ve “Askerinizi alıp gidin” dedi.

Politis “T. Hacigeorgiu... ‘Ordunuzu Alıp Gidin... Bağış Tahrik Etti” başlıklı haberinde, Hacigeorgiu’nun Strazburg’taki toplantıda, Kıbrıslı Türklerin izolasyon altında olduğuna vurgu yapan Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a yanıt verdiğini yazdı.

Habere göre “Türkiye halen Avrupa toprağında işgal ordusu bulunduruyor. Ordunuzu alıp gidin” diyen Hacigeorgiu, Maraş’ın Rumlara verilmesi ve “Mağusa Limanı’nın AB denetiminde yeniden faaliyete geçmesiyle doğrudan ticaretin başlaması” önerisini hatırlattı. Hacigeorgiu, “Bu önerinin hayata geçirilmesi adil bir gelişme olmaz mı?” diye sordu.

Haberde, “Türkiye’nin neden BM’nin Deniz Hukuku Sözleşmesi’ni imzalamadığı” sorusuna “Ankara, Yunanistan’la ve Ege adalarında var olan sorunlar nedeniyle imza atmaz. Türkiye’nin AB’ye tam üye olana kadar imza atması söz konusu değildir” yanıtını veren Egemen Bağış’ın bu ifadeleri “tahrikkar” ve “sinsi” olarak nitelendi.