Dünya Çıplak Bisiklet Sürme (World Naked Bike Ride) etkinliği, bu yıl 11. kez düzenlendi. Amerika, Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre'nin bir çok şehrinde düzenlenen etkinliğe İstanbul'da da destek verildi.

Soyunmanın, kişilerin kişisel tercihleri ölçüsünde gerçekleştiği etkinlikte, tamamen soyunanlar da vardı, iç çamaşırı ile katılanlar da, yarı giyinik olanlar da...

Bir yanda petrol bağımlığına ve hava kirliliğine dikkat çekmek, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacını güden bir yandan da, trafikte bisiklet sürücülerinin taciz edilmesini protesto eden etkinlikler, çok renkli görüntülere de sahne oldu.

Katılımcıların bazıları vücutlarına “Daha çok bisiklet, daha az kirlilik”, “Şehir herkes için bisiklet geçişlerine izin verin” yazılı sticker'lar yapıştırdı.
Amerika, Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre'nin bir çok şehrinde etkinliğe binlerce insan katıldı.
Sadece İstanbul'da destek verilen etkinlikte kimse soyunmadı. Dünyanın diğer şehirlerinde ise soyunmanın 'ölçüsü' kişiye göre değişti.
Her yıl petrol bağımlığına ve hava kirliliğine dikkat çekmek, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinliklerin bu yıl 11.'si yapıldı.
Katılımcıalrının bir kısmı, üzerlerinde “Daha çok bisiklet, daha az kirlilik”, “Şehir herkes için bisiklet geçişlerine izin verin” yazılı olan sticker'lar yapıştırdı.
Dünya Çıplak Bisiklet Sürme etkinliği için Londra’dan Mexico City’e kadar dünyanın bir çok farklı şehrinde sokaklar çıplak bisikletlilerle doldu.