AKLINA KÖTÜLÜK GELMEDİ!

İSTANBUL’da kendileriyle şişe çevirme oyunu oynayan kız arkadaşlarını soyup fotoğraflarını çekerek şantaj yapan üç genç tutuklandı. İddiaya göre, 16 yaşındaki F.K. adlı genç kız, 3 erkek arkadaşının davetini kabul ederek, toplandıkları eve gitti. 3 açıkgöz bir süre sonra, genç kıza birlikte şişe çevirme oyunu oynamayı teklif etti. Kendine kurulan kumpastan habersiz olan F.K. da hiç tereddüt etmeden oyuna katıldı. Gençler şişeyi çevirdi, bir süre sonra duran şişenin ucu genç kızı gösteriyordu!

FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTILAR

‘DOĞRULUK mu, cesaret mi?’ diye soran 3 kafadar, ‘Cesaret’ diye yanıt veren genç kızdan elbisiseni çıkarmasını istedi. Oyunun kuralına uyan genç kız da, elbisesini çıkardı. Hazırlıklı olan ve cep telefonlarıyla F.K.’nın fotoğraflarını çeken gençler, daha sonra da bu fotoğrafları internetten başka arkadaşlarıyla paylaştılar. Soluğu emniyette alan talihsiz kız, erkek arkadaşlarının kendisine şantaj yaptığını söyledi. Tutuklanan 3 açıkgöz, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

ŞİŞE ÇEVİRME OYUNU NEDİR?

Oyuncular halka olacak şekilde otururlar. Kurayla belirlenen sıraya göre şişe çevrilir. Şişe durduğunda ucu kimi gösteriyorsa ‘doğruluk mu, cesaret mi?’ diye sorulur. Eğer ‘doğruluk’ derse sorulan soruya doğru cevap vermesi istenir. ‘Cesaret’ derse kendisinden yapması zor(!) bir şeyi yapması istenir! Oyun bu şekilde sürüp gider.