Cinsel ilişki, bir ihtiyacı karşılamaktan daha fazlasını yapıyor. Kaliteli cinsel yaşam hem ruha hem de bedene olumlu etki bırakıyor. Seks, yerine geliyor, bir diyet hapı işlevi görüyor; yeri geliyor, depresyon ilacı oluyor ya da anti-aging kremi işlevi görüyor. İşte, tüm bunları düşününce seks yapmak kulağa her zamankinden de hoş geliyor. 

Seks güzelleştirir

Kaliteli bir cinsel yaşam güzelleştirir. Seks öncesinde ve sonrasında kadın vücudu bol miktarda östrojen salgılar. Bu hormon sayesinde saçlar daha parlak görünür ve daha hızlı uzar. Ayrıca deri hücrelerinin daha fazla nem depolamasına yardım eder. Artan kolajen üretimi sayesinde hücreler yenilenir; cilt esnek ve yumuşak olur. Ufak kırışıklıklar östrojen sayesinde düzelir ve selülit oluşumu engellenir.

Seks gençleştirir

Yalnızca ateşli öpücük bile yüzdeki 34 kasın çalışmasını sağlar. Seks sırasında karın, bacak ve popo kasları çalışır. Spor yapmanın anti-aging etkisi düşünüldüğünde seks en iyi sporlardan biri olarak yaşlanmayı geciktirme etkisine sahiptir. Seksin faydalı etkisi sayesinde sadece beden değil ruh da genç kalır. Damarlar genişler, bu sayede damar tıkanıklığı ve kalple ilgili sorunlarla karşılaşma olasılığı azalır. 

Seks bağışıklığı güçlendirir

Savunucu hücreler eşinizi yabancı cisim olarak algılar ve onun hücreleriyle kontağa geçtikten sonra imuglobin adlı proteini yoğun olarak salgılamaya başlarsınız. Bu madde, hastalıklara karşı aşı yerine geçer. Seks sonrası akyuvar sayısı iki katına çıkar, bu sayede vücutta virüs saldırılarına karşı dayanıklılık artar. Oksitosin adlı mutluluk hormonu, cinsel ilişkiden günler sonra bile stres hormonu olan kortizolun salgılanışını engeller.

Seks ağrı kesicidir

Seks esnasında salgılanan endorfin hormonu, beyindeki ağrı merkezine etki eder. Kronik ağrılar sırasında beyne gönderilen sinyaller bu şekilde engellenir. Sevişme esnasında kas hareketleri sayesinde kan dolaşımı hızlanır, bu da birçok ağrı ile başa çıkmayı sağlar. Anlayacağınız, seksten kaçmak için “başım ağrıyor” bahanesinin hiçbir geçerliliği yok! 

Seks zayıflatır

İdeal kiloyu korumak için seks yapmak en yollardan biridir. Her sevişmede vücut 500 ila 1000 kalori yakar. Tabii seks esnasında hangi pozisyonda olduğunuza bağlı olarak yaktığınız kalori miktarı da değişir. Örneğin kaşık pozisyonunda ortalama 27 kalori, misyoner pozisyonunda 40 kalori, suda sevişmede yaklaşık 50 kalori yakıldığı düşünülüyor. Bunların her birini değiştirerek uygulamanız, vücudunuzdan epey kalorinin gitmesi anlamına geliyor. 

Seks mutluluk verir

Araştırmalara göre yoğun olarak salgılanan hormonlar sayesinde bedenlerin teması sonrası memnuniyet hissi neredeyse 24 saate kadar etkisini sürdürür. Sık seks yapan insanlar daha az ürkek ve daha hoşgörülü olurlar, depresyona girme olasılıkları daha düşüktür.