Marmaris’te tatil yaparken Türk barmenle kaçan 16’sındaki İngiliz kız Muğla’da bulundu. Öte yandan 22 yaşındaki barmen daha önce de İskoç bir kızla aynı şekilde ilişki kurup hamile bırakmış

Gözüyaşlı İngiliz anneye müjde... Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, tatil yaparken Türk barmenle kaçan 16 yaşındaki İngiliz F.K.J., dört gün sonra Muğla’da bulundu. F.K.J ile birlikte Türk genci Murat Can Ertani’nin (22) de yakalandığı öğrenildi. Kızının bulunduğunu haber alan anne Rhonda Jones, Marmaris’ten Muğla’ya gitmek üzere yola çıktı.


Facebook’ta tanıştılar
Annesi  Jones ile Marmaris’e tatile gelen F.K.J., geçen 11 Temmuz’da, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanışıp, arkadaşlığını ilerlettiği barmen Ertani ile kaçmıştı. Annesinin İngiltere Marmaris Fahri Konsolosluğu ve Çarşı Polis Merkezi’ne yaptığı şikayet üzerine araştırma başlatılmıştı. İfade işlemlerinin ardından F.K.J.’nin annesine teslim edileceğizanlı Ertan’ninse ise küçük yaşta kızı alıkoymaktan adliyeye sevkedileceği öğrenildi.


O da barmenle kaçmış

Marmaris’te İngiliz Faye Jones (16) ile birlikte kaçtıktan sonra bulunarak yakalanan Murat Can Ertani hakkında şoke edici gerçekler ortaya çıktı. Genç adamın geçmişte İskoç bir genç kızla daha kaçtığı ve genç kızdan çocuğu olduğu öğrenildi.


Scottish Daily Record gazetesine konuşan Alanah Longshaw (19), Ertani ile 2010 yılında facebook üzerinden tanıştıklarını anlattı. Tanıştıktan birkaç ay sonra Türkiye’ye tatile gelen genç kız Ertani’ye aşık oldu.


2011’de Ertani’nin ailesinin Adana’daki evine yerleşen genç kız bir süre sonra genç adamın şiddet dolu hareketlerine tanık oldu. İş bulmak için Marmaris’e taşınan çift elektriği bile olmayan bir eve yerleşti.


Longshaw, “Bir anda bambaşka bir insan oldu. Hep içiyordu. Beni eve kilitleyip saatlerce gelmiyordu. Geri döndüğünde de bana vurup küfürler ediyordu” dedi.
Bu olaylar sonrasında İskoçya’ya kaçan genç kız, hamile olduğunu öğrendi. Longshaw, “Hamile olduğumu Can’a söylediğimde bana, ‘Umarım bebek de sen de doğumda ölürsünüz’ diyordu” diye ekledi. Genç kız şimdi 18 aylık oğlu Aydın ile birlikte İskoçya’da yaşıyor.