Rum basını, Aşağı Dikmen’e inşa edilmekte olduğunu savunduğu “Uluslararası Poligon Merkezi”yle ilgili şikayette bulunulacağını yazdı.

Fileleftheros gazetesi “Çalıntı Toprakta Poligon - İşgal Makamları Tarafından Aşağı Dikmen’e İnşa Ediliyor” başlıklı haberinde, KKTC makamlarının, “yasal sahiplerinin Kıbrıslı Rumlar olduğu” ileri sürülen Dikmen’deki toprağa, uluslararası poligon merkezi inşa ettiklerini savundu.

Poligonun, Dikmen’in güney tarafına, yaklaşık bir kilometre karelik alana inşa edilmekte olduğunu yazan gazete, söz konusu merkezden, Rum Atıcılık Federasyonu’nun da haberdar olduğunu, uluslararası federasyon ve diğer ülkelerin merkezlerine şikâyetlerde bulunmaya hazırlandığını yazdı.

Habere göre Rum Atıcılık Federasyonu Basın Sözcüsü Andreas Lazanidis, “söz konusu merkezin, işgal makamları tarafından çalınan toprağa inşa edilmekte olduğunu” iddia etti ve orada  düzenlenecek olan müsabakalara atıcı göndermemeleri için yabancı federasyonlara bilgi vereceklerini söyledi.

Lazanidis, ayrıca uluslararası federasyonun her ülkeden bir federasyonu tanıdığını, Kıbrıs’tan da sadece “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni temsil eden federasyonu tanıdığını savundu.

Lazanidis, Kıbrıslı Türk atıcıların bir çok kez uluslararası federasyonlara katılmaya çalıştıklarını ancak Rum Federasyonu’nun faaliyetlerine bağlı olarak bunu başaramadıklarını söyledi.

Aşağı Dikmen Muhtarı olduğu iddia edilen Hristakis Pashalis ise, inşaatın önlenmesi için gerekli faaliyetleri yerine getireceklerini ifade etti.

Pashalis, gerek BM’ye gerekse uluslararası federasyona yönelik girişimde bulunacaklarını ayrıca Rum Dışişleri Bakanlığı’nı da bilgilendireceklerini belirtti.