Rum tarafının Moskova’daki büyükelçiliğinin kasasından yaklaşık 4 bin 500 dolar kaybolduğu, ancak, yapılan araştırmanın çıkmazla sonuçlandığı, çünkü o dönemki muhasebe bölümü sorumlusunun emekliye ayrıldığı ifade edildi.

Problemin, Sayıştay Başkanı’nın Moskova’daki elçiliğin kasasından 4 bin 500 dolar kaybolduğunu fark etmesiyle, ilk kez 2006 yılında ortaya çıktığını yazan Alithia, paraların nereye gittiğinin tespit edilmesi için o günden bu güne kadar araştırmalar yapıldığını, ancak herhangi bir sonuca varılmadığını yazdı.

Böylece, konunun da kapandığını kaydeden gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın Meclis’e yazılı olarak, konuyla ilgili araştırma yapıldığını ancak yolsuzluğu tespit edemediklerini çünkü o zamandan bu yana 6 yıl geçtiğini ve bakanlığın muhasebe bölümünün o zamanki sorumlusunun da emekliye ayrıldığını ilettiğini ifade etti.

Bu arada haberde, Sayıştay Başkanı’nın, Vatikan’daki büyükelçiliğin işletme giderlerini, Paris, Berlin ve Madrid’deki diplomatik misyonlara oranla “oldukça yüksek” olarak nitelediği de belirtildi.