AB’nin, öğrencilerin alkol ve uyuşturucuyla ilişkilerini araştıran programı ESPAD tarafından üye ülkelerin tamamında yapılan araştırmada,  Avrupa’da en çok alkol ve hap tüketenlerin Rum öğrenciler olduğu ortaya çıktı.

Politis’in “Alkol ve Hap.. Kıbrıslı Gençler Avrupalılardan Çok Daha Fazla İçiyor” başlığıyla yansıttığı haberine göre alkol tüketiminde ESPAD ortalaması yüzde 39 iken, 1995 doğumlu 4 bin 243 Rum lise ve teknik lise öğrencisinin yüzde 44’ünün 5’den fazla türde alkollü içki tükettiği ve alkol tüketiminin yükselme eğiliminde olduğu ortaya çıktı.

Sonuçları dün basına açıklanan araştırmada Rum öğrencilerin yüzde 11’inin doktor kontrolü olmaksızın uyku hapı, sakinleştirici, v.b. kullandığı belirlenirken Avrupa’da bu oran yüzde 6’da kaldı.

Gazete Rum öğrencilerin yüzde 40’ının sigara denediğini, yüzde 20’sinin de rutin sigara içicisi olduğunu, yüzde 10’unun da bağımlılık yapan yasadışı madde (uyuşturucu) kullandığını, ancak Avrupa’daki ortalamanın yüzde 18 olduğunu haberine ekledi.