Rum muhalefet partileri, yaptıkları açıklamalarla, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın dünkü basın toplantısında söylediklerine tepki gösterdi.

Fileleftheros’un haberine göre, Rum Ana Muhalefet Partisi DİSİ’nin Başkanı Nikos Anastasiadis, Hristofyas’ı “geçmişten bahsetmeyi, yanıltmayı ve başka herkese sorumluluklar yüklemeyi tercih ettiği” konusunda suçladı.

Anastasiadis, Hristofyas’ın samimi ve sorumluluk duygusuna sahip bir hesaplaşma yapmadığını, özeleştiriye kalkışmadığını ve önlerindeki kritik gelişmelerle baş edilmesi için bir plan ortaya koymadığını sözlerine ekledi.

DİKO Başkanı Marios Karoyan da açıklamasında, Hristofyas’ı iç cephedeki uçurumu genişletmekle suçladı.

Rum Sosyal Demokratlar Hareketi (EDEK) ise, Hristofyas’ın basın toplantısını, başkanlık tercihlerinin haklı gösterilmesi çabası olarak niteledi.

EVRO.KO’nun Hristofyas’ı olayları çarpıtmakla suçladığını yazan gazete, Ekologlar ve Çevreciler Hareketinin ise Hristofyas’ın dünkü basın toplantısından ortaya çıkan tek yeni şeyin başkanlık seçimiyle ilgili söyledikleri olduğunu, Hristofyas’ın bunun dışında hep geçmişten bahsettiğini kaydetti.