Kıbrıslı Türk müvekkilleri adına hareket eden Rum avukatların Kıbrıs Türk malları konusunda Rum Yönetimi’ne baskı yaptığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “Avukatlar Kıbrıs Türk Malları İçin Tehdit Ediyorlar” başlıklı haberinde Rum avukatların, Kıbrıs Türk mallarının satışına izin vermesi için Rum Yönetimi’ne baskı yaptıklarını,  bunun aksi durumunda ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağı yönünde uyarıda bulunduklarını yazdı.

Gazete, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yönelik başvurunun, Kıbrıslı Rumların Kuzey’deki taşınmazları için Türkiye aleyhine açtıkları davalara paralel olacağını, yani Kıbrıslı Türklerin kullanım kaybını talep edeceklerini belirtti.

Gazete, İçişleri Bakanı Neoklis Silikiotis’in olayı “gizli şantaj” olarak gördüğünü ve konunun nasıl idare edilmesi gerektiğine ilişkin başsavcıdan görüş talep ettiğini yazdı.

Kıbrıs Türk mallarının kullanımı ve satışına ilişkin siyasetin bugüne kadar değişmediğine de dikkat çeken gazete, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin her Kıbrıs Türk malını koşullarına bağlı olarak ele aldığını da belirtti.