Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) mevcut askeri hastanesi yanına, ameliyatların yapılabileceği ve içinde çağdaş tıbbı cihazların bulunacağı tesis inşa edileceği belirtildi.

Haravgi gazetesi, bu konudaki açıklamanın, Rum Savunma Bakanı Genel Müdürü Hr.Malekidis  tarafından Meclis Savunma Komitesi toplantısında yapıldığını yazdı.

Habere göre Malekidis, inşa edilecek tesis için kısa zaman içerisinde ihaleye çıkılacağını, ayrıca söz konusu binada iki ameliyathanenin olacağını söyledi.

EMEKLİ EDİLEN 30 ASKERE İLİŞKİN MAHKEME KARARI

Fileleftheros gazetesi, RMMO’dan, 2005-2006 yıllarında seri görüşmelerin ardından mecburi emekli edilen ve çoğu 48-50 yaşlarında olan 30 askerin, mecburi emeklilik kararının, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından, Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis’in, Başsavcı Petros Kliridis ile görüştüğünü yazdı.

Gazete, mahkeme kararının ardından, söz konusu askerlerin (6’sı Tuğgeneral, 24’ü Albay), görevlerine döndüklerini belirtti.

Habere göre Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis, görüşmede, mahkeme kararına saygı duyduğunu, bununla birlikte orduda bulunmalarının, RMMO’nun liderlik piramidinin yıkılmasına neden olacağını dile getirdi.

İliadis, buna bağlı olarak söz konusu askerlere (ayrı ayrı) uzlaşma formülü sunacağını söyledi.

Gazete, bu formülün, askerlere, emeklilik yaşlarına kadar RMMO’daki hizmet yıllarına göre tazminat verilmesini öngördüğünü de yazdı.