Avustralyalı iki radyocu tarafından telefonda işletildikten üç gün sonra intihar eden Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın hemşiresinin kimliği açıklandı.

Nöbetçi hemşire Jacintha Saldanha, sabah gelen telefonu düşesin hemşiresine bağlamış, diğer hemşire de, Kraliçe ile Prens olduğunu zannettiği iki DJ’e, hamile olan Kate’in sağlık durumuyla ilgili ayrıntıları anlatmıştı.


Önceki gün cesedi bulunan iki çocuk annesi hemşirenin ölümünden sorumlu tutulan Mel Greig ve Michael Christian adlı DJ’lere tepki giderek büyüyor. DJ’lerin işine son verilmedi, sadece programları yayından kaldırıldı.


RADYO SAHİBİNDEN DJ’LERE DESTEK


Sydney’de yayın yapan 2Day FM’in sahibi Southern Cross Austereo şirketinin yönetim kurulu başkanı Rhys Holleran, “DJ’lerin yaptıklarıyla herhangi bir yasanın çiğnenmiş olduğunu düşünmüyorum.

Kendilerine danışmanlık desteği veriyoruz. Bu, önceden tahmin edilemeyecek ve bizleri çok derinden üzen trajik bir olaydır. Radyoların telefonla birilerini işletmesi, onlarca yıldır dünyada yapılan birşey. Kimse böyle bir sonuç doğacağını tahmin edemezdi” dedi.

Şakayla ilgili Avustralya’da dava açılmadı. İngiliz hastanesi ise radyoyu dün kınadı.