Larnaka’da bulunan “Piyale Paşa” sahil yolunun genişletilmesinin öngörüldüğü ihale konusunda; Larnaka Belediyesi yetkililerinin korkusunun gerçek olduğu ifade edildi.

Yukarıdaki başlıkla yayımladığı haberinde, “Lois Builders” isimli şirketin Rum “İhale İnceleme Kurumuna” itiraz başvurusunda bulunduğunu yazan Haravgi, bu itirazın, “Piyale Paşa” sahil yolunun genişletilmesinin öngörüldüğü ihalenin; en düşük teklifi veren “Nemesis” şirketine verilmesi aleyhinde olduğunu kaydetti.

Yapılan itirazın incelenmesine başlanmasının, çalışmaların başlamasının otomatik olarak iki ay gecikmesi anlamına geleceğini belirten gazete, bununla birlikte, gecikmenin 6 aya kadar uzayabileceğini ifade etti.

Bunun oldukça olumsuz bir şey olduğunu dile getiren gazete, yaşanacak gecikmenin; çalışmaların yaz mevsiminin ve turizm sezonunun tam da ortasında başlamasını gerektirebileceğine işaret etti.

“Nemesis” şirketinin, 10 başvuru arasında en düşük teklifi (7 milyon 777 bin Euro) vererek ihaleyi aldığını anımsatan gazete, itiraz başvurusunda bulunan Lois Builders şirketinin ise 7 milyon 935 bin 137 Euro’luk teklif verdiğini ekledi.