“BAŞKA YOLU YOK... YA TEDBİR ALACAK VEYA İSTİFA EDECEK”

DİKO Başkan Vekili, Rum Meclis Maliye Komitesi Başkanı Nikolas Papadopulos; Hristofyas ve AKEL’e saldırdı, Maliye Bakanı Şarlis’in de tedbir almak veya istifa etmekten başka seçeneği olmadığını söyledi.

Rum radyosu, Papadopulos’un, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ı ve AKEL’i Avrupa Komisyonu’nun tavsiyelerini görmezden gelmek, gerekli tedbirleri almamak ve Güney Kıbrıs’ın AB destek mekanizmasına girmesini istemekle suçladığını duyurdu.

Nikolas Papadopulos bu sabah radyoya yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın AB destek mekanizmasına başvurmasını, AB’nin de Güney’e tedbirler dayatmasını,  sonra da çıkıp AB’yi suçlamak istemekle suçladığı Hristofyas’ın ve AKEL’in, uyguladıkları politika ile destek mekanizmasından kaçış olanaklarını daralttıklarını söyledi.

Meclis Maliye Komitesi olarak Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis’i çağıracaklarını da belirten Papadopulos, “Şarlis’i; Başkan Hristofyas’ın tezlerini mi benimsediğini yoksa tek başına gerekli ekonomik tedbirler mi açıklayacağını izah etmeye çağıracağız. Sayın Şarlis için başka yol yok. Ya tedbir alacak veya istifa edecek” dedi.