Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir otobüste toplutecavüze uğrayan üniversite öğrencisi genç kadın,

Singapur'daki bir hastanede verdiği 'yaşam mücadelesi' kaybetti.

Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan ve vücudunda ciddi yaralanmalar bulunan genç kadının organ yetmezliği nedeniyle öldüğü açıklandı.

Genç kadın, Yeni Delhi’de 3 ameliyat geçirdikten sonra Hindistan'dan tedavi amaçlı Singapur'a getirilmişti. Singapur'daki Mount Elizabeth hastanesi başhekimi Kelvin Loh, genç kadının beyninde hasar oluştuğu ve akciğer enfeksiyonu geçirdiği, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak sabah saatlerinde hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Başkent Yeni Delhi'de 3 ameliyat geçirdikten sonra Singapur'da tedavisine devam edilen 23 yaşındaki üniversite öğrencisinin organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

DOKTORLAR DURUM CİDDİ DEMİŞTİ

Dün akşam saatlerinde yaşam destek ünitesine bağlı tutulan kadının ''beyninde ağır bir yaralanma'' olduğu belirtildi ve doktorları durumunun ağırlaştığını söyledi.

Tecavüz kurbanı, Yeni Delhi'deki bir hastanede üç ameliyat geçirdikten sonra dün Singapur'a götürüldü.

Genç kadının uğradığı toplu tecavüz saldırısı, bir polis memurunun öldüğü şiddetli protesto gösterilerine neden olmuştu.

16 Aralık'ta yaşanan olaydan sonra altı erkek tutuklanmış, iki polis memuru da açığa alınmıştı.

Ailesi genç kadının yanında

Singapur'daki Mount Elizabeth hastanesine sevkedilen saldırı kurbanına organ nakli yapılması gerekebileceği belirtildi.

Hastanenin Başhekimi Kevin Loh, genç kadının ailesinin kötüleşen durumu hakkında bilgilendirildiğini belirterek, "Ciddi bir organ yetersizliğiyle karşı karşıya, yaşam işaretleri kötüye gidiyor.' dedi.

Saldırının ardından genç kadının geçirdiği kalp krizine ilaveten akciğer ve karnında enfeksiyon ve beyninde önemli bir hasar oluştuğu söyleniyor.

Hindistan İçişleri Bakanı Suşil Kumar Şinde, saldırı kurbanının doktorların tavsiyesi üzerine, Delhi'de kaldığı hastaneden tedavi için Singapur'a gönderildiğini söyledi.

Hükümet saldırıdan sonra halkın artan öfkesini yatıştırmak ve Yeni Delhi'yi kadınlar için daha güvenli hale getirmek için bir dizi önlem açıkladı.

Bu önlemler, gece daha fazla polis devriyesinin gezmesi, otobüs şöförleri ve muavinlerinin kontrol edilmesi, perdeli ya da filmli camı olan otobüslerin yasaklanması olarak sıralanıyor.

Bir saat tecavüze uğradı

Hükümet ayrıca tecavüzden hüküm giyenlerin fotoğrafları eşliğinde isimlerinin kamuya ifşa edilmesini önerdi.

Yeni Delhi yönetimi ayrıca biri cinsel saldırıyla ilgili davaları hızlandırma, diğeri de saldırıya neden olan güvenlik eksikliklerini doldurma konusunda çalışacak iki komite kurdu.

Protestocular, hükümetin cinsel saldırı sanıklarına ömür boyu hapis cezası getirme taahhüddünün yetersiz olduğunu söylüyor ve ölüm cezası talep ediyor.

Saldırı kurbanı, tecavüze uğradığı otobüse sinemaya gittkten sonra bir erkek arkadaşı ile birlikte binmişti.

Polis, tıp okuyan üniversite çağındaki genç kadına bir saat boyunca tecavüz edildiğini, arkadaşıyla birlikte demir çubukla dövüldükten sonra ikisinin de hareket halindeki otobüsten sokağa fırlatıldığını söylüyor.