Türk Böbrek Vakfı’nın “Beni Bağışlayın” kampanyasına destek veren Sedef Avcı, Esra Dermancıoğlu ve Mete Horozoğlu, organlarını bağışladı.


TÜRK Böbrek Vakfı, binlerce hastayı sağlıklarına kavuşturabilmek için “Beni Bağışlayın!” adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Kampanyaya ilk destek ünlü oyuncular Sedef Avcı, Esra Dermancıoğlu ve Mete Horozoğlu’ndan geldi. Üçlü, böbrek, karaciğer ve kalp bekleyen hastalar için organlarını bağışladı.

Kampanyanın gönüllü destekçilerinden Sedef Avcı, “Organlarımın toprakta çürüyüp gitmesi yerine başka bedende hayat bulması beni çok sevindirir. Organlarınızı bağışlayarak birkaç kişinin hayatına ışık gibi doğabilirsiniz” dedi.

Türk Böbrek Vakfı’na yürekten destek verdiğini söyleyen Esra Dermancıoğlu, “Organ bağışı, en önemli mirastır. Bunun, insaniyet adına en önemli davranış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Mete Horozoğlu da herkesi organlarını bağışlamaya davet etti: “Organ bağışı, verilebilecek en büyük hediye. Herkes organlarını bağışlamalı. Bu bağışın ucunda bir insan hayatı olduğunu unutmayın.”