“KIBRIS’IN İŞGAL ALTINDAKİ BÖLÜMÜNÜ KURTARMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ... ANAVATANLARA VE ÜVEY ANNELERE İHTİYACIMIZ YOK”

“İNGİLİZ ÜSLERİ DEVLET İÇİNDE DEVLET… AMA ÖNCELİĞİMİZ ÜSLER DEĞİL TÜRK ASKERİNDEN KURTULMAK”

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas “Ne anavatanlar Yunanistan ve Türkiye’ye, ne de üvey anne İngiltere’ye ihtiyacımız var” dedi.

Haravgi, Hristofyas’ın dün makamında kabul ettiği ABD’de yaşayan Rum çocuklardan oluşan bir heyete hitaben söylediklerine yer verdi.

Habere göre Hristofyas, “Kıbrıs içerisinde birliğimiz olmasa dahi, dış Rumların da yardımıyla adalete erme mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadesini kullandı ve “Kıbrıs’ın işgal altındaki bölümünü kurtarmak, vatanımızı yeniden birleştirmek ve Kıbrıslı Türklerle barış içinde yaşamak için mücadele ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin KKTC’yi kolonize ettiğini savunarak, “Şu anda en büyük tehlike kolonizasyon, mal gaspı ve ayrı gayrı meşru devlet kurma yönündeki yeni oldubittilerdir” diyen Hristofyas, dost ülkelerin de yardımıyla BM’den Kıbrıs’la ilgili kararlar elde ettiklerini, bu kararların “Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekilmeye ikna edilmesi” maksadıyla “ellerinde silah olduğunu” söyledi.

“ÜSLER DEVLET İÇİNDE DEVLETTİR AMA ÖNCELİĞİMİZ TÜRK ASKERİNDEN KURTULMAK”

Dimitris Hristofyas, garantör ülkelere de değindiği konuşmasında “Ne anavatanlar Yunanistan ve Türkiye’ye, ne de üvey anne İngiltere’ye ihtiyacımız var. İngilizler, sömürge dönemi sonrasında Kıbrıs’tan gittiler ama kalmak için gittiler. Şimdi bize, Birleşik Krallık egemen toprağı dedikleri ve devlet içinde devlet olan üsleri dayatıyorlar” ifadesini kullandı.

“Toprağımız içerisinde oldubittiler istemiyoruz ancak şu anda önceliğimiz üsler değil, ülkemizin Türk askerinden kurtarılmasıdır” diyen Hristofyas, dış Rumların, aralarında ABD’nin de bulunduğu yabancıları ikna etmede kendilerine yardımcı olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“ABD’NİN TAVRINDAN MEMNUN DEĞİLİZ”

“ABD’nin tavrından memnun değiliz çünkü ABD’nin Türkiye ile ittifakı ve menfaatleri var, bu nedenle bizi tercih etmiyor. İngilizler maalesef BM’de ve diğer uluslararası mercilerde bize hiç sempati duymamaya devam ediyor, bize yapmaları gereken şekilde yardımcı olmuyor. Biz savaşımızı, başka dost ülkelerle de veriyor ve BM’de Türkiye’nin nihayet Kıbrıs’tan çekilmeye ikna edilmesi için elimizde silah olan kararlar elde ediyoruz.”