Keçiörengücü'nde kiralık olarak forma giyen Ankaraspor futbolcusu Sedat Yüce, 1 Haziran'da takımarkadaşları Arda Çetintaş, Berkay Özçelik ve Samet Polat'la sezonun yorgunluğunu atmak için Alanya'ya geldi. Konaklı Mahallesi'ndeki otele yerleşen 4 futbolcu, geçen perşembe günü saat 12.00 sıralarında yüzmek için otelin plajına gitti.

İSKELENİN ALTINDA BULUNDU

Dalgaya rağmen yüzen 4 arkadaştan Sedat Yüce akıntıya kapılarak gözden kaybolurken, arkadaşları güçlükle kıyıya çıkabildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Alanya Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, akşam saatlerinde denizde bir süre arama yaptı.

Ancak hava muhalefeti ve havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi. Bu sabah erken saatlerde yeniden başlayan arama çalışmaları kapsamında dalış yapan Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, Yüce'nin cesedini, denize girdiği yerin yaklaşık 50 metre batısında, başka bir otelin iskelesinin altında buldu.

Cesetotopsi yapılmak üzere Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'na kaldırıldı.

‘GÖZÜMÜN ÖNÜNDE BATTI’

Takım arkadaşı Samet Polat, “Dalgadan dolayı bir ara el ele tutuştuk. Dalgalar artınca Sedat panikledi ve elimi bıraktı. ‘Panik yapma, sakin ol’ diye uyardım. Bir anda suyun dibine doğru gitti. Bana sarıldı ve birlikte dibe battık. Ben tekrar yüzeye çıktım, ancak Sedat gözümün önünde kayboldu” demişti.