Lapta’daki Huzurevi Bölgesi Manolya Sokak’ta, önceki gün dikkatsiz sürüş nedeniyle 2 yaşındaki kız çocuğu Esmenaz Uçardoğan’ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 53 yaşındaki Mehmet Dolmacı isimli zanlı, dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı ve hakkında bir gün tutukluluk emri alındı.


   Market ve sera işletmecisi olan zanlı Mehmet Dolmacı’nın mahkemeye getirilirken ve duruşma sırasında son derece üzgün olduğu gözlemlendi. Dolmacı’nın, polise verdiği ifadede “Çocuğu görmedim” dediği bildirildi. Zanlının bügün yeniden mahkemeye çıkarılması bekleniyor.


   Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzurunda görülen tutukluluk duruşmasında Savcı Özlem Tümer, polis çavuşu Tamer Özbay’ı tanık olarak dinletti.
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Girne Trafik Şubesi’nde görevli Tamer Özbay, kazanın nasıl meydana geldiğini anlattı.

Çocuk aracın önüne geçti

   Polis çavuşu Tamer Özbay, Mehmet Dolmacı’nın yolun solunda olan aracının önüne geçen Esmenaz Uçardoğan’ı görmeyerek yola çıktığını belirtti. Özbay, dikkatsiz sürüş nedeniyle Dolmacı’nın aracının sol ön kısmıyla Esmenaz Uçardoğan’a çarptığını söyledi.


   Tamer Özbay, kazada Esmenaz Uçardoğan’ın yaralandığını ve annesi tarafından hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybettiğini ifade etti. 


   Zanlı Mehmet Dolmacı’nın olay yerine henüz götürülmediğini anlatan Özbay, meseleyle ilgili olarak alınması gereken ifadeler olduğunu bu nedenle zanlı hakkında bir gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.


   Zanlı avukatının tutukluluk süresine itiraz etmemesinin ardından Yargıç Şerife Katip Kır, zanlının bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.