10 grup ve 10 bin karnavalcının katılımıyla Pazar günü yapılan geleneksel Limasol Karnaval yürüyüşünün, başarılı bir şekilde, siyasi, ekonomik kriz ve doğalgaz gibi konularda mizahi mesajlar verilerek tamamlandığı belirtildi.

Alithia gazetesi “Limasol Karnavalı Siyasi Karışıklıkları Alaya Aldılar” başlıklarıyla verdiği haberinde çeşitli kıyafetlere bürünen karnavalcıları görmek isteyenlerin, karnavala akın ettiğini yazdı.

Karnavalda her yıl olduğu gibi bu yıl da karnaval arabalarının eksik olmadığını, ayrıca doğalgaz, ekonomik kriz ve tabii ki politikacıların, karnavalcıların hedef tahtası olduğunu belirtti.

Haberde öğle saatlerine başlayan ve 18.00 sularında sona eren karnaval yürüyüşünün tüm dönemlerin en kalabalığı olduğu aktarıldı.

Politis gazetesi de karnavaldaki “Hristofyas, Afrodit ve Nişanlıları” ve “Afrodit’in Gazları” gibi siyasi mizah içeren arabaların büyük dikkat çektiğini belirtti.

“TEMİZ PAZARTESİ” EVDE KUTLANDI

Alithia gazetesi Ortodoks Hıristiyan inancına göre herhangi bir hayvansal ürünün tüketilmeyeceği orucun başladığı gün olan “Temiz Pazartesi” dolayısıyla yapılan kutlamaların dünkü kötü hava şartlarından dolayı evde yapıldığını yazdı.

Habere göre “Temiz Pazartesi” etkinlikleri de gerçekleştirilemedi.