İşçi Partisi MKYK üyesi sanatçı Levent Kırca'nın bulunduğu minibüs, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle şarampole yuvarlandı.

Partisinin Orhaneli teşkilatına yeni katılan üyelerine rozet takmak için Bursa'dan yola çıkan Kırca, yaşadığı kazayı hurriyet.com.tr'ye anlattı: Yola çıktıktan sonra inanılmaz bir kar yağışı başladı. Bir anda içinde bulunduğumuz minibüs kayarak yoldan çıktı ve şarampole yuvarlandı. Büyük bir panik yaşadık. Arkadaşlarımızda ufak tefek sıyrıklar oluştu. Benim kafam kalın olduğu için bana bir şey olmadı. Partili arkadaşlar hemen müdahale edip aracı düzetti." dedi.

ASIL ÜLKE ŞARAMPOLE YUVARLANDI 

Yaşadığı kazayı ülke gündemine bağlamayı da ihmal etmeyen Kırca " Asıl ülke şarampole yuvarlandı onu düzeltmeye çalışıyoruz" dedi.

KIRCA: MAYALARIN BELİRTTİĞİ KIYAMETİN 15 GÜN GECİKMELİ KOPTUĞUNU SANDIM

Sanat evinin açılışı için geldiği Orhangazi’de kazayı anlatan Levent Kırca, "Kar yoğun bir şekilde yağıyordu. Hafif yoldan çıkmışız. Yan yatmaya başladık. Dedim bu maya takvimine göre belirlenen kıyamet 15 gün ertelenerek mi kopuyor diye düşündüm. Şöyle bir yana doğru yattık. Ama ben dağlar yana yatıyor sandım. Meğer biz yana yatıyormuşuz. Gittik dağın üzerine yumuşak bir yatış yaptık. Birkaç arkadaşımızın kaşı gözü patladı. Ben kalın kafalı olduğum için bana bir şey olmadı" dedi.

Herhangi bir yarasının olup olmadığı sorulan Kırca, "Başımı çarptım. Şu an bir şey yok ama bu akşamdan sonra yarına çıkmayabilirim. İç kanama geçiriyor olabilirim. Eğer öyle olursa yarın öğlene Bursa Ulucami’de buluşuruz" diye espri yaptı. 

KAVUK HEDİYE EDİLDİ

Bu arada, Levent Kırca’ya ziyaret ettiği Orhangazi Sanatevi’nde Bursa Ahmet Vefikpaşa Tiyatrosunun açılışında bir oyunda Behzat Haki Budak’ın giydiği kavuk hediye edildi. Levent Kırca’ya kavuğu hediye eden Ahmet Yirmibeş kavuğun orijinal olduğunu söyledi.

Türkiye’de iki orijinal kavumk bulunduğunu kaydeden Kırca, "Birisi İsmail Dümbüllü’nün orijinal kavuğu Ferhan Şensoy’un muhafazası altında. Bir de Behzat Haki Budak’ın bu kavuğu. Bu kavuk da artık bende. Ben de bunu nesillere iletilsin diye bir başka sanatçı arkadaşıma hediye edeceğim" dedi. 

Levent Kırca daha sonra İşçi Partisi Orhangazi ilçe merkezinin açılışını yaptı.