YARIN BEKLENEN ŞİDDETLİ YAĞMURA KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

KAYMAKAMLIK OKULLARIN TATİL EDİLMESİNİ ÖNERDİ

Lefkoşa Kaymakamlığı, başkent Lefkoşa’da yarın beklenen şiddetli yağmura karşı kriz masası oluşturarak önlemler aldı.

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana, olası bir sel baskınına karşı gerekli önlemleri aldıklarını; bugün saat 13.00’te de kriz masasının son değerlendirmeler için toplanacağını söyledi.

Kemal Deniz Dana, TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, okulların yarın tatil edilmesi yönünde bir öneride bulunduklarını ancak bu konuda kararı Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vereceğini ifade etti.

Dana, Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz cumartesi yaşanan su baskınlarının tekrarlanmaması için kanalların temizlendiğini; Doktoroğlu mağazasının önünün düzenlendiğini ve birçok yerde önlem alındığını anlattı.

Dana, Polis Genel Müdürlüğü, Karayolları Dairesi, Su İşleri Dairesi, İtfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma temsilcilerinin de katılımıyla saat 13.00’te yapılacak toplantıda gerekli önlemlerin görüşüleceğini kaydetti.

Meteoroloji Dairesi, bugün ve yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı hava kütlesi nedeniyle özellikle yarın kuvvetli yağmur beklendiğini bildirerek sel, su baskını ve ulaşımdaki aksamalara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyarmıştı.