HALKIN YARDIMIYLA ARTAN SUÇLARIN AZALTILMASI VE GÜVEN DUYGUSUNUN ARTIRILMASI PLANLANIYOR

Lefkoşa’nın Rum kesiminde, özellikle de Surlariçi bölgesinde artan cürümlerin azaltılması ve güvenlik duygusunun artırılması amacıyla Lefkoşa Rum Belediyesi “Semt Gözlemcisi” programı uygulamaya karar verdi.

Fileleftheros “Lefkoşa’ya da ‘Gözlemci’... Cürüme Karşı Program... Lefkoşa Belediyesi Belediye Sakinlerini Konu Hakkında Bilgilendiriyor” başlığıyla yansıttığı haberinde, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis’in programın başlaması konusunda kurumları mektupla bilgilendirdiğini yazdı.

Habere göre, Polis Genel Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen program, -Yorgacis’in mektubunda da belirttiği üzere- kentin sakinleri arasında duyarlılık yaratmak suretiyle cürümlerin azaltılmasını ve güvenlik duygusunun artırılmasını hedefliyor.

İlgili programın 2011 Ocak itibarıyla İdaliu Belediyesi’nde uygulandığı ve istatistiklerin program uygulanmaya başladıktan sonraki ilk 8 gün içerisinde mala karşı cürümlerde yüzde 32, ciddi suçlarda yüzde 33 ve diğer küçük ihlallerde de yüzde 52 düşüş gösterdiğine dikkat çekildi.

Yorgacis mektubunda, programın başarı veya başarısızlığının Lefkoşa sakinlerinin program çerçevesinde işbirliği yapmalarına bağlı olduğuna dikkat çekti.