Büyük zarara uğrayan “Kıbrıs Havayolları”nın durumundan dolayı Rum hükümeti ile muhalefet partileri arasında söz dalaşları ve eleştiriler dün de devam etti.

Simerini gazetesine göre Rum Meclisi Maliye Komitesi Başkanı, DİKO Milletvekili Nikolas Papadopulos’un dünkü meclis toplantısında, hükümeti, “Kıbrıs Havayolları”ndaki icraatlarından dolayı eleştirdi.

“Kıbrıs Havayolları”nın personel sayısının fazla olduğuna dikkat çeken Papadopulos, (Kıbrıs Havayolları) yönetiminin, iki uçağını (filosunun yüzde 15’i) satma kararı aldığına işaret ederek, bu çerçevede şirket personelinin yüzde 15’inin de neden işten çıkarılmadığını sordu.

Öte yandan Politis gazetesi de, Papadopulos’un söylediklerine yer vererek, 2011 yılı zararlarının düşürülmesi çabası içerisinde A319 tipi iki uçağın satılmasına karar verildiğinden bahsetti.

Habere göre Papadopulos, personel maaşlarını da eleştirerek, bir pilotun yıllık maaşının 140 bin Euro olduğuna işaret etti.

Haravgi gazetesi de konuyla ilgili haberinde, Rum Havayolları yönetiminin sendikalara sunduğu belgelerin bugün Rum İçişleri Bakanlığı’nın yetkili kurumu himayesinde sendikalar ve şirket yönetimince ele alınacağını belirtti.

Bu arada Alithia gazetesine göre, “Kıbrıs Havayolları”; Aeroflot, Katar gibi havayollarının, şirketi satın almaya ilgi gösterdiğine dair dün basında çıkan haberleri yalanlayarak, şu ana kadar kendilerine herhangi bir öneri yapılmadığını belirtti.

Haberde ayrıca, “Kıbrıs Havayolları” ile Lübnan Middle East Airlines arasında ortak uçuş anlaşması imzalandığı belirtildi. Buna göre Beyrut’a “Kıbrıs Havayolları” haftada 5, Middle East Airlines da haftada 7 uçuş gerçekleştirecek.

LARNAKA HAVAALANI’NDA GÜVENLİK DENETİMLERİNDE EKSİKLİKLER

Öte yandan Alithia gazetesi, Rum Sivil Havacılık Dairesi’nin, Larnaka Havaalanı’nda yaptığı dönemsel denetimlerde, havaalanında gerekli güvenlik denetimlerinin yapılmadığı uyarısında bulunduğunu kaydetti.

Habere göre daire, polis makamlarına gönderdiği 21 Kasım 2011 tarihli mektupta, üç giriş kapsından birinde güvenlik sorunu saptandığını; Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) ait iki aracın, havaalanının denetim altındaki önemli birimlerine girişi sırasında denetime tabi tutulmadığını belirtti.

Gazete ayrıca edindiği bilgilere göre, havaalanı polislerinden birinin tabancasını yanlışlıkla ateşlemesi sonucu bir polisin hayatının tehlikeye girdiğini, ancak bu olayın, Larnaka Havaalanı polisinin adının kirlenmemesi için örtbas edilmeye çalışıldığını yazdı.