“Kıbrıs Havayolları” şirketinin, personelinin maaşlarında kesintiye giderek, bu kesintiler karşılığında personele şirketin hisselerinden vermeyi teklif ettiği bildirildi.

Alithia gazetesi “Maaşları Kesiyorlar, Hisseleri Veriyorlar” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, özel sektörün, şirket sermayesinin artırılması için katkı yapmayı reddettiğini, bu nedenle de ekonomik sıkıntı içerisine giren ve personelinin maaşlarını ödeyememe tehlikesiyle karşı karşıya kalan şirketin, bu problemi aşmak için böyle bir yola başvurmak durumunda kaldığını yazdı.

Gazete, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yorgos Mavrokostas’ın, şirket personelinden yeni acı fedakarlıklar talebinde bulunduğunu ve şirketin durumunun çok kötü olduğunu, personelin işsiz kalmaması için de maaşlarının azaltılmasını kabul etmelerini istediğini kaydetti.

Sendikaların, personele maaşlarından kesinti yapıp, karşılığında şirketin hisselerinden verilmesi talebini kabul etmediğini yazan gazete, “Kıbrıs Havayolları” şirketinin Rum Menkul Kıymetler Borsası’nda hiçbir değeri bulunmadığını belirtti.

Gazete, şirkete devlet tarafından 45 milyon Euro katkı yapılması ile ilgili yasa tasarısı hazırlandığını ve yasa tasarısının, önümüzdeki günler içerisinde Rum Meclisi’ne sunulacağını yazdı.

RUM MALİYE BAKANLIĞI’NDAN “KIBRIS HAVAYOLLARI İLE UÇUN” GENELGESİ

Öte yandan Politis gazetesi de, Rum Maliye Bakanlığı’nın, Larnaka Havalimanı’ndan Brüksel’e direk uçuş gerçekleştiren iki havayolu şirketi bulunmasına rağmen (Ryan Air ve Kıbrıs Havayolları), 18 Mayıs’ta yayımladığı bir genelgeyle tüm kamu personelinin, AB Dönem Başkanlığı görevi süresince Brüksel’e yapılacak ziyaretler için “Kıbrıs Havayolları” şirketini tercih etmeleri çağrısında bulunduğunu yazdı.

Gazete, “Ryan Air” şirketinin Brüksel seferlerinin 51 Euro, “Kıbrıs Havayolları” şirketinin seferlerinin ise 197 Euro olduğuna dikkati çekerken, Maliye Bakanlığı’nın be genelgeyi, şirketin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle yayımladığını belirtti.