Ceren Özdemir’in katil zanlısı: Kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım

Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i bıçaklı saldırı sonucu öldüren ve sorgusunda suçunu itiraf eden zanlı, ilk ifadesinde Özdemir’i yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini, çantasını almak isteğini söyledi. Cinayetten sonra inşaatta sabahladığını anlatan zanlı, “Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım” dedi.

Altınordu‘da önceki gün  Ceren Özdemirin öldürülmesinin ardından, kamera kayıtlarının incelenmesi, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde yakalanan şüpheli Özgür Arduç, ifadesinde cinayeti bir iş yerinden çaldığı bıçakla gerçekleştirdiğini belirtti.

Zanlı, cezaevinden izinli olarak çıktığını ve geri dönmediğini de belirterek, bu süreçte inşaatlarda kalarak gününü geçirdiğini aktardı.

Cezaevine dönmediği günlerde bir alışveriş merkezinden alarmlarını söktüğü kıyafetler ve yine bazı iş yerlerinden de yiyecek çaldığını söyleyen şüpheli, bıçakla öldürdüğü Ceren Özdemir’i daha önce hiç tanımadığını ifade etti.

Cinayet günü Ceren’i  yaklaşık 4 kilometre takip ettiğini anlatan zanlı, çantasını gasp etmeyi düşündüğü Özdemir’in kendisinden güçsüz olduğunu değerlendirip, evine kadar izlediğini belirtti.

‘Bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım’

Şüpheli, evin önüne geldiğinde camda birisini gördüğünü ve panikleyerek Özdemir’e bıçakla saldırdığını ve çantasını da bu panikle alamadığını ileri sürdü.

Katil zanlısı ifadesinde şunları söyledi:

“Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı kopartıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim. ‘Bıçağın karşısında kim durabilir bir bakayım’ dedim. Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım gözlerimle. Ceren’e daha fazla darbe vuracaktım ama etrafta birileri vardır diye korktum. Ceren’i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. ‘Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim’ diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım.”