Katar ile Güney Kıbrıs arasında, Katar’ın Lefkoşa Rum Kesimi’ne yapacağı yatırım ile ilgili anlaşmanın yeniden “sallantıya girdiği” bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, edindiği bilgilere dayanarak aktardığı haberinde, Katar’ın son dakikaya kadar anlaşmaya engel çıkardığını ve anlaşmanın farklı boyutlarıyla ilgili sürekli yeni öneriler ortaya koyduğunu yazdı.

Gazete, Katar’ın son zamanlarda, anlaşmanın Güney Kıbrıs lehinde olacak şekilde dengesiz olduğu savını ortaya attığını ve Katar’daki Maliye Bakanı’nın yerine, Güney Kıbrıs’ın daha fazla kazanç elde edeceği savını destekleyen başka bir bakan gelmesiyle birlikte, Katar’ın Güney Kıbrıs karşısındaki tutumunu da değiştirmesinin beklendiğini kaydetti.

Haberde, yine edinilen bilgilere dayanılarak, Katar’ın önceden üzerinde hemfikir olunan bazı maddeleri yeniden müzakere etme isteğini belirttiği de ifade edildi.

Gazete, Katar’ın yeni talebinin yatırım üzerinden elde edilecek olan kazançtan en az yüzde 15 oranında pay almak olduğunu ve Mart ayı sonunda, konuyla ilgili nihai takvimin (anlaşma ya kabul edilecek ya da rafa kaldırılacak) belirleneceğini kaydetti.