Genetik ve Nöroloji Enstitüsünde kayıpların kimlik tespitleriyle ilgilenen grubun lideri Marios Kariolu’nun varlığının, BM ile Enstitü arasında kimlik tespitlerine devam etmesini öngören yeni anlaşmanın imzalanması konusunda “diken” teşkil ettiği iddia edildi.

Fileleftheros gazetesi, Enstitünün, BM’ye, (BM’nin) önerdiği sözleşmeyi imzalamaya hazır olduğunu bir kez daha dile getirdiği yeni bir mektup gönderdiğini, ancak BM’nin, kimlik tespiti grubuna kimin liderlik yapacağına dair ve grubun üyelerinin biyografileriyle ilgili bilgi istediğini yazdı.

Gazete, BM’nin, kemiklerin kimlik tespiti grubunun yapısının denetimini, Otonom Kayıp Şahıslar Komitesinin üçüncü üyesi Christophe Girod ile 2009 yılındaki meydana gelen ve devam eden “krizden” sorumlu olarak görülen Kariolu arasındaki uzlaşmazlıktan dolayı istediğini kaydetti.

Haberde ayrıca BM’nin isteği üzerine Enstitünün, liderin Kaiolu olacağı yanıtını verdiğini ve grubun üyeleri Kıbrıslı Türk ve Rumların biyografilerini gönderdiğini belirtildi.