Imperial College London tarafından yapılan araştırmada, kahvaltı yapmayanların, öğle yemeğinde daha çok yemek yediği ve gün içerisinde abur cubur yemeye daha meyilli olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada, manyetik rezonans görüntüleme cihazına (MR) bağlanan normal kilodaki katılımcılara, paketlenmiş abur cubur fotoğrafları gösterildi. Katılımcıların, kahvaltı yapmadığı günler ile kahvaltı yaptığı günlerdeki beyin hareketleri izlenen araştırmada, kahvaltı yapmadıkları günlerde beyinlerinde abur cubura karşı "meyil" olduğu gözlendi. 

Kahvaltı yapmayan katılımcılarda, beynin dürtüleri kontrol eden orbitofrontal kortekste, kalorili yiyeceklere karşı aşırı bir istek olduğu belirlendi. Bu kişilerin ayrıca öğle yemeğinde, kahvaltı edenlere göre yüzde 20 daha fazla kalori aldığı ifade edildi.

Araştırmaya imza atanlardan Tony Goldstone, MR cihazıyla yapılan deney sonucu, kahvaltı yapmayan katılımcıların daha çok acıktığının ve öğle yemeğinde daha çok yemek yediğinin belirlendiğini söyledi. 

Glasgow Üniversitesi’nden Dr. Catherine Hankey, kahvaltının iştahı dengelediğinin altını çizerek, kişilerin daha fazla yemek yemesinin önüne geçtiğini söyledi. 

Hankey, kahvaltı etmenin kan şekerini düzenlediğini ve kişiyi kalorili yiyeceklere karşı daha "iradeli" kıldığını anlattı. Araştırma, Londra’da "Neuroscience 2012" isimli konferansta sunuldu.